Фати Духот на Претприемачот

Како да трговија на Bitcoin 100 пати потпора или маргина

Може да се прават добри пари со BITMEX?


100× Предност!! Cryptocurrency девизна сметка постави


Грабање можности со раширени раце често е полесно да се зборува за отколку да го направиме. Повеќето луѓе се наоѓаат сонувам за да се биде богат, но никогаш не прават ништо за тоа. Комбинација на одолговлекувањето и ‘што ако’ синдром може да осакатува вашиот творечки дух, и може да значи вашата идеја никогаш нема да стане реалност. Сократ рече “Акција е еднаква на знаење’. Тој беше еден од најголемите филозофи на нашето време. Она што тој значеше беше дека тоа е преку акција на која што и ние се постигнат резултати. За пример, може да се размислува за учење шпански за месеци, замислувајќи празниците што ќе преземе и луѓето ќе комуницираат со. Што можете да сонувате засекогаш, но се постигне ништо освен ако не сте всушност се направи обид да се почне преземање на часови. Многу се допаѓа боречки вештини пристап – идејата е да се преземе акција веднаш и да се избегне преку анализа на состојбите. Дали сакате да започнете свој бизнис, но се плашам од она што видови на работите може да тргне наопаку? Што доколку вашата почетна инвестиција и не’т го платат? Постојат милиони на нешта што може да тргне наопаку, но исто така постојат многу нешта што може да се оди право! Стравот може да биде paralyzing. Кога се размислува за почнување бизнис особено ако се задржи на чекање за право време. Таму никогаш нема да биде совршено време. Тоа’s сега или никогаш не кога станува збор за започнување на свој бизнис. Надминете го вашиот страв е чекор по чекор процес. – Дали ви се има јасна идеја за она што вид на бизнис сакате да започнете? Јасен план ќе им помогне одржите вашиот грижи во заливот. – Дали имате пристап до ресурси, ќе треба? Ова ги вклучува потребните почеток до парични средства, како и било што друго, ќе треба. – Дали имате пристап до клиентите или дали знаете доволно за основи на маркетингот за да се осигура дека вие ќе имате доволно интерес за она што ви се нуди? Само како нешто – преземање на акција е најважниот дел. Направи дадени листа на она што ќе се чувствуваат треба да се направи за да можете да започнете со кој бизнис што секогаш сонувал. Приоритизирање на вашата листа ќе ви помогне премногу. Не’т чека за сите ваши патки да биде во пословичен ред, пред да започнете, но бидете сигурни дека ќе ги имаат сите основи опфатени. Не’т чекај, за што ‘совршен еден ден’. Направи несовршена започнете. Не’т над мислам дека сè. Понекогаш најдобриот пристап е да се само скок во длабока крајот. Не’т почекајте да започнете со откривање на вашиот сопствен претприемачки дух. Преземе акција денес! Фати Духот на Претприемачот


· Ве молиме!! Сподели слободен!!

|

Сподели


・ Catch the Spirit of the Entrepreneur

[Линк до овој пост (HTML кодот)][trackback URL-то]