Примамливата Нови Вработени Со Корпоративни Стабилност

Како да трговија на Bitcoin 100 пати потпора или маргина

Може да се прават добри пари со BITMEX?


100× Предност!! Cryptocurrency девизна сметка постави


Вработување е во пораст и со тоа, враќање да се атрактивни надомест пакети и плата нивоа. По неколку надолу години во вработување на пазарот што е резултат на нормализација на надуени берзата и почетокот на Војната на Терор, работодавачите се изградба на надомест пакети со око да цртање посветени вработени. За време на економска меур од доцните деведесетти, работодавците беа во глава-до-глава конкуренција едни со други да се нудат бенефиции и платите кои ќе ги привлечат најдобрите вработени. За баратели на работа, таа средина беше речиси одбереш ситуација во која тие би можеле да речиси име нивната плата и бенефиции пакет. Многу од точка coms, исплакнете со ризичен капитал,, беа нуди перформанси мотиви кои се вклучени спортски автомобили, патувања околу светот, во канцеларија масажи, и пинг-понг маси во вработен салон. Целта беше да се привлечат и задржат квалитетот на вработените. Вработени сте во потрага за нешто друго освен Aeron столици и Херман Милер канцеларија accoutrements во денешно’s пазарот на труд. Работниците кои беа bitten тешко од страна на post-9/11 намалување на сила и на пауза епидемија се гледа повеќе кон корпоративниот стабилност како атракција во нов работодавец. ‘бев отпуштени три пати во дванаесет месеци по 9/11. Секој пат, компанијата имаше изгубено финансирање и снема пари,’ државите Ренди McEwen, продажбата на извршниот, ‘Сега јас само сум во потрага за една компанија која е во стабилна рекорд на раст и добра иднина. Млеко машини во салон се убаво, но јас’d сакаат група осигурување план кој вклучува стоматолошки.’ McEwen’s загриженост за стабилноста и традиционалните бенефиции не е невообичаено кај лицата што бараат работа. Со зголемувањето на трошоците за здравствена заштита, осигурување на врвот на листата на саканиот бенефиции. Корпоративни стабилноста е, исто така, висок приоритет, како вработени се опорави од отпуштања од првата половина на оваа деценија. Вработените се со помала веројатност да се однесува на компанија која нуди опции на акции како поттик бидејќи толку многу се уште се одржи безвредни опции на акции од претходни работодавци. Терминот ‘пред-ИПО’ веќе не важи повлече со баратели на работа. ‘Пред-ИПО само значи дека тие фрли многу ветувања на тебе, но нема вистински придобивки,’ државите McEwen, ‘Дај ми добар 401K натпревар, наместо.’ Како цинизмот е прилично честа појава меѓу професионалци, кои биле изгорени од страна на start-ups-от. Претпазливост се остварува од страна на баратели на работа, како тие се обидуваат да направат кариера чекор или промена. Како работа на азил, она што можете да направите за да разчиствате на стабилни компании од оние на wobbly нозе? Еве неколку совети: Испита компанијата рекорд. Ќе треба да дознаете за компанијата пред да отидат на првиот интервју. Тоа е јавно или приватно? Ако тоа е од јавен, она што е тргување со акциите и што е перформанси за минатото 18 месеци? Ако тоа е приватна, колку долго бил во бизнис и колку е голема е нејзиниот пазар? Оваа информација ќе ви дадат почетна точка на стекнување перспектива и, исто така, ќе ви обезбеди со сточна храна за интервју. Погледне на пазарот. Е на пазарот компанијата услуги расте или намалување на? Тоа е лажат пазарот со еден голем клиент или тоа е широк и зрела со конкуренција? Кој е за конкуренција? Размислете како инвеститор. Како вработен, ќе се инвестира најголем дел од својот живот во оваа компанија; затоа, вие треба да размислуваат како инвеститор. Е ова една компанија што чувствувам е на вистинскиот пат кон успехот? Е лидерство звук? Се броеви во финансии добра? Дали тие имаат висока вработените промет го оценувате? Она што е во корист пакет? Придобивки како што се 401K појавување, добивка споделување, и добро здравје планови покаже компанијата се грижи за инвестирање во своите вработени. Овие се придобивките кои покажуваат степенот на вредноста на компанијата места во своите вработени. Оценување на компанијата пред да влезат во танцот на интервјуирањето може да го спаси и двете страни голема доза на време и напор. Компаниите не сакаат да се направи лоша изнајмување и кои бараат работа не сакате да потпише договор со компанијата само за да имаат да почнете да барате за работа, еднаш во шест месеци. Тоа малку домашна задача пред време ќе ви служи добро. Примамливата Нови Вработени Со Корпоративни Стабилност


· Ве молиме!! Сподели слободен!!

|

Сподели


・ Enticing New Employees With Corporate Stability

[Линк до овој пост (HTML кодот)][trackback URL-то]