Димовска факти кои секој треба да ги знаете

Како да трговија на Bitcoin 100 пати потпора или маргина

Може да се прават добри пари со BITMEX?


100× Предност!! Cryptocurrency девизна сметка постави


Повеќето луѓе велат дека тоа е кариера се грижат за. Други велат дека тоа е работа за професионална администрација на лекови и лекување на пациентите. Некои велат дека тоа е должност да работат надвор predicaments со користење на вештини за критичко размислување. Во било кој начин сакате да се повикате на тоа, димовска е, навистина, на conglomeration на сите овие верувања и факултетот за многу други вештини. Медицинска сестра ги спојува сите елементи на професионалното постапување, сочувство, и лекарска помош во еден енергични и изводливо окупација. Медицински сестри покажат сите извонреден карактеристики на лице познавања во грижата за пациентот. За оваа причина, многу луѓе од целиот свет и натаму продолжува да настојувам кариера во старечки. Па за оние кои сакаат да се воспостави успешна кариера во ова барање и возбудлива работа, постојат десет работи што треба да знаете прв. 1. Болничкиот професија започна пред се за време на почетокот на Христијанската ера каде што на членовите на црквата се предвидени здравствена нега на болен. Иако не е професионално систематска на прв, повеќето од активностите на почетокот на медицински сестри беа фокусирани на соодветна хигиена и удобност потреби кои се ' уште се практикува до денес. 2. Тоа беше во годината 1860 кога Славеј Училиште во Свети. Томас Болница во Лондон, првиот тренинг школа за медицински сестри, беше изграден. Фиренца Славеј беше еден одговорни во овој важен настан. Не е чудо што таа тогаш беше прифатен “Основачот на Модерната Медицинска сестра.” 3. Линда Ричардс е првата медицинска сестра обучени во сад. Во 1873, дипломирала од Нова Англија Болница за Жените и Децата во Бостон. Како еден од предлагачите на димовска, таа го отвори првиот тренинг школа за медицински сестри во Јапонија и започнаа медицинска сестра тренинг школа на Методистичката Епископска Болница во Филаделфија. 4. Историски, повеќе жени имаат приоритетен старечки како кариера. Всушност, димовска беше познато да биде кариера за жени до денес, каде работите се променија. Имало статистички извештаи покажува постепено зголемување на регистрираните медицински сестри составен од мажите. Ова само укажува на тоа дека мажите исто така, може да биде страстен и се грижат спротивно од она што општеството се означени нив како силна и сериозен човечки суштества. 5. Во сад, 88% на вработени регистрирани сестри се бели или Кавкаските. Останатите 12% се од не-Кавкаските потекло; повеќето од нив дојдоа од не-Шпанска или Афро-Американската/Црна трка. 6. На возраст демографија на сад сам, повеќето од регистрираните медицински сестри се на возраст под 40. Статистичките извештаи во текот на годината 2000 покажа релативен пораст, во средната возраст со тоа што укажува постара негување на населението и помалку млади сестри внесување регистриран медицинска сестра население. Следствено, повеќето луѓе веруваат дека 15 години од сега, речиси половина од регистрирана медицинска сестра население ќе се пензионира, порано или подоцна, оставајќи помали персоналот на помладите регистрирани медицински сестри. 7. Додека поголемиот дел од учениците ги извршуваат кариера во старечки, статистиките покажуваат дека повеќето болници, особено во сад, се соочувате со проблеми во старечки недостаток. Оваа алармантна состојба се манифестира со поголем број на пензионери сестри, додека здравствена заштита арена е постојано множење резултат на прекумерен раст на населението во повеќето области. Димовска недостаток е, всушност, светски феномен. Земји како Канада, Филипини, Австралија, Западна Европа, Африка, и Јужна Америка пријавиле значителни недостатоци димовска. 8. Во денешно време, повеќето болници се повеќе и повеќе стануваат големи интензивна нега единици со срцев мониторинг, респираторни помош и интензивни третмани се особено дел од типичен пациент’s терапија. И така, ескалира со воен конфликт барања во стручни и специјализирани медицински сестри кои се во рака. 9. Димовска недостатоци може да биде застрашувачки причина за повисока стапка на морбидитет. Според 1998 истражување, болниците со повеќе регистрирани медицински сестри на персоналот и со повисоки стапки на медицинските сестри да пациенти имале помал број на смртни случаи, во споредба со оние кои не се поголеми работници од регистрираните медицински сестри. Со овој, димовска недостатоци мора да бидат решени што е можно поскоро да се спречи поттик во морбидитет. 10. И покрај алармантна состојба на старечки недостатоци, овие денови, констатирано, низ целата држава мислење фокус група анкета спроведена од страна на Американската Асоцијација во Болница 1997, дека сестри беа крајната од витално значење показател дека луѓето се нарекува проценка на одлични болница за нега. Со овие факти, нема сомнение старечки не е само професија со поголеми барања во однос на работна сила и одговорности, но повеќе од една хуманитарна вештина кои се занимаваат со повеќе сочувство од technicalities. На тој начин, десет факти за нега спомна не се обични прашања за рече професија; тоа е повеќе за самиот живот и како медицински сестри се длабоко вредност. Димовска факти кои секој треба да ги знаете


· Ве молиме!! Сподели слободен!!

|

Сподели


・ Nursing facts that everyone should know

[Линк до овој пост (HTML кодот)][trackback URL-то]