Како Да Се Каже Ако Вашиот Неверојатни Нов Производ Идеја Е Навистина Достоен За Коцкање На

Како да трговија на Bitcoin 100 пати потпора или маргина

Може да се прават добри пари со BITMEX?


100× Предност!! Cryptocurrency девизна сметка постави


П: Имам одлична идеја за неверојатна нов производ. Не постои ништо како тоа на пазарот и нема конкуренција која можам да најдам. Јас мислам дека тоа ќе биде голем успех и за тоа го прави и на сите ќе им кажам на идејата да. Јас’м подготвен да се обложи на фарма, на оваа една. Што мислите дека моите шанси за успех се? А: Јас’м а вошлив покер играч, главно, затоа што може да’т помогне насмеан како селски идиот кога благословен со освојувањето рака или frowning како тажен кловн кога се занимаваа со dud. Јас, исто така никогаш не се направи шансите за успех на “неверојатни нови производи” бидејќи почесто отколку не се само нешто што’s неверојатен е начинот на кој производот е целосно игнориран од страна на купување на јавноста. Во мојот софтвер бизнис имало моменти кога ние излезе со она што го мислев дека е неверојатна идеја за неверојатно парче софтвер – парче софтвер толку неверојатно, всушност, дека ние знаевме дека целото човештво ќе седат и обрнува внимание, потоа се редат за да напишете ни проверки. По стотици часови и илјадници долари потрошени развивање на производ што беа изненадени да се најде дека само луѓе кои мислат на софтвер беше навистина неверојатни беше нас. Ние направивме човештвото зеваат. Сосема неверојатно остварување, ако не се каже, па себе. Тоа загрижува што ми велиш не постои ништо како вашата идеја на пазарот. Иако може да мислат дека тоа е добра работа, тоа всушност би можеле да значи дека не постои пазар за вашиот производ. Истото важи и за недостатокот на конкуренција. Вкупно недостатокот на конкуренција може да значи дека не постои побарувачка за такви производ. Ретко производ дојде кои ја револуционизира индустрија. Поретки се уште не е производ креирате нова индустрија на своето. Така, како можете да кажете ако вашиот неверојатни нов производ навистина вреди да се коцкање на? Вистината е, вие никогаш не може да биде 100% сигурно дека вашата идеја ќе се продава. Без разлика колку enamored сте или колку вашите пријатели ритла за тоа, успехот на некоја нова идеја зависи од голем број на фактори, многу од кои се надвор од ваша контрола. Таквите фактори вклучуваат: ‘ Со одржливоста на идејата: е ова навистина производ што ќе може да се изгради компанија околу? Дали идејата имаат потенцијал да генерираат приходи или лојалноста на клиентите? ‘ Луѓето спроведување на идејата: право тим може да направи уште едно просечно производ огромен успех (некогаш слушнале за Windows). Обратно, лош тим не може’т го продаде мраз вода во Адот. Изберете вашиот тим внимателно. Правото на луѓето навистина го направи сите разликата. ‘ Побарувачката за таквиот производ на пазарот: ќе го овој производ се пополни треба или да ги задоволи една чеша? ‘ Конкуренција: е на пазарот веќе преполн со конкурентите? Ако е така, она што ќе биде потребно да се движат вашиот производ во пресрет на пакет? ‘ Длабочината на вашите џебови: дури и неверојатен производ бара еден тон пари за да одат од цртеж одбор за чување на полица. ‘ Достапноста на другите ресурси потребни за да се земе производот од цртеж одбор на потрошувачот: дали имате време, на диск, на упорност, знаење, на контакти, поддршка, и сто други работи потребни за да се донесе вашиот неверојатна идеја до реализација? ‘ Листата не би’т биде комплетна без чиста среќа и времето. ‘ И илјада други работи. Пред да се инвестира премногу време и пари во вашата идеја, го направите малку истражување за да се одреди ако тоа’s идеја која’s навистина вреди да се коцкање на: ‘ Истражување на пазар за слични производи. Повторно, ако нема слични производи на пазарот кои може да значи не постои на пазарот за тој производ. Ако има навистина не е ништо токму како вашиот производ, истражување слични производи што се пополни слични празнина во потрошувачки’s живот. Научат сите можете да за такви производи: цена, удел на пазарот, досие, итн. ‘ Истражување на конкуренцијата. Како што споменавме порано, ако не постои конкуренција тука не може да биде пазар за производ како твое. Ако постои конкуренција, истражување на конкуренцијата целосно (малку момци и големите момци) да се помогне да се одреди ако може реално да се натпреваруваат за удел на пазарот. ‘ Идентификуваат вашите целни купувачи и прашајте ги за фер оценување на идејата и нејзината marketability. Избегнувајте пријатели и семејство како што обично само да ви кажам она што сакате да слушнете. Ако вашата целна клиентот е 35 годишниот женски, теренот својата идеја за секој 35 годишниот женски ви се исполнат и да се измери нивниот одговор. Само не’т скрши некој демнат закони во името на истражувањето на пазарот’ :за). Најдобриот совет што може да ви даде кога станува збор за неверојатна нов производ идеи за тоа’s најдобро да го следат вашата глава, а не на срце. Тоа’s лекција дека ме зеде години за да научат. Ако имав никел за секој неверојатни нов производ I’ve инвестирани во I’d оди игра неколку рацете на покер. Тука’s за вашиот успех! Како Да Се Каже Ако Вашиот Неверојатни Нов Производ Идеја Е Навистина Достоен За Коцкање На


· Ве молиме!! Сподели слободен!!

|

Сподели


・ How To Tell If Your Amazing New Product Idea Is Really Worth Gambling On

[Линк до овој пост (HTML кодот)][trackback URL-то]