Pleqsh fakte që të gjithë duhet ta dinë

Si të tregtisë Bitcoin në 100x levave ose diferencë

Ju mund të bëni të holla të mirë me BITMEX?


100Levave ×!! Cryptocurrency FX Llogaria Set Up


Shumica e njerëzve thonë se kjo është një karrierë në lidhje me kujdesin. Të tjerë thonë se kjo është një punë rreth profesionale administrata e barnave dhe shërim për pacientët. Disa thonë se është detyrë për të punuar jashtë predicaments duke përdorur aftësitë e të menduarit kritik. Në çfarëdo lloj mënyre që dëshironi të telefononi atë, pleqsh është, me të vërtetë, një conglomeration të gjitha këto besime dhe fakultetin e shumë aftësi të tjera. Pleqsh bashkon të gjitha elementet e profesionale të trajtimit të, dhembshuria, dhe kujdes mjekësor në një të fuqishëm dhe të realizueshme profesioni. Infermieret tregojnë të gjitha të shquar karakteristikat e një personi të njohur në kujdesin për pacientin. Për këtë arsye, shumë njerëz nga e gjithë bota vazhdon të ndjekur një karrierë në infermieri. Pra, për ata të cilët dëshirojnë për të krijuar një karrierë të suksesshme në këtë në kërkesën dhe punë të mrekullueshme, nuk janë dhjetë gjëra që ju duhet të dini të parë. 1. Pleqsh të profesionit të nisi kryesisht gjatë fillimit të epokës së Krishterë kur anëtarët e kishës dhënë kujdesit infermieror për të sëmurët. Edhe pse jo në mënyrë profesionale sistematike në fillim, shumica e aktiviteteve të hershme infermieret ishin të përqendruar në të duhur të higjienës dhe rehati duhet të cilat janë ende duke u praktikuar deri në të tashmen. 2. Ajo ishte në vitin 1860 kur Bilbil Shkollën St. Thomas Spitalin në Londër, e parë në shkollën e trajnimit për infermieret, ishte ndërtuar. Firence Bilbil ishte një përgjegjës në këtë ngjarje momentous. Nuk është çudi që ajo u vlerësua “Themeluesi Modern i Infermierisë.” 3. Linda Richards ishte i pari trajnuar infermiere në Shtetet e Bashkuara të amerikës. Në 1873, ajo u diplomua nga New England në Spital për të Grave dhe Fëmijëve në Boston. Duke qenë një nga mbështetësit e infermierisë, ajo hapi i parë në shkollën e trajnimit për infermieret në Japoni dhe ka filluar një infermiere në shkollën e trajnimit në Metodist Episkopale Spitali në Filadelfia. 4. Historikisht, më shumë gra kanë preferuar të infermierisë si një karrierës. Në fakt, pleqsh ishte i njohur të jetë një karrierë për gratë deri më sot ku gjërat ndryshuan. Nuk kanë qenë raportet statistikore që tregon rritjen graduale të regjistruar infermieret i përbërë nga burrat. Kjo vetëm nënkupton se ata mund të jenë të pasionuar dhe të kujdesen kundërshtim me atë që shoqëria kanë etiketuar ata si të fortë dhe të frikshëm të qenieve njerëzore. 5. Në Shtetet e Bashkuara të amerikës, 88% të punësuar të regjistruar infermieret janë të bardhë ose të Caucasians. E mbetur 12% janë nga jo-Caucasians prejardhje; shumica e tyre vinte nga jo-Hispanike ose Afrikano-Amerikan/raca e Zezë. 6. Në moshën demografia e Shteteve të Bashkuara të vetëm, shumica e regjistruar infermieret janë nën moshën 40. Raportet statistikore në vitin 2000 tregoi një rritje relative në mosha mesatare duke treguar një të vjetra pleqsh të popullsisë, dhe më pak të rinj infermieret hyjnë në infermier i regjistruar popullsia. Rrjedhimisht, shumica e njerëzve besojnë se 15 vjet nga tani, pothuajse gjysma e regjistruar infermiere të popullatës do të jenë në pension më herët ose më vonë duke e lënë një pjesë të vogël të stafit të rinj të regjistruar infermieret. 7. Ndërsa shumica e studentëve të ndjekur një karrierë në infermieri, statistikat tregojnë se shumica e spitaleve, veçanërisht në Shtetet e Bashkuara të amerikës, janë të pasur probleme në infermieri mungesë. Kjo gjendje alarmante është manifestuar nga një numër gjithnjë e në rritje në pension ndërsa infermieret e kujdesit shëndetësor arena është vazhdimisht duke e shumëzuar për shkak të një tepruar rritjen e popullsisë në zonat më të. Pleqsh mungesë është, në fakt, një fenomen mbarë botën. Vende si Kanada, Filipine, Australi, Evropa Perëndimore, Afrika, dhe Amerika e Jugut kanë raportuar të rëndësishme infermierisë mungesat. 8. Në ditët e sotme, shumica e spitaleve janë më shumë dhe më shumë duke u bërë të madhe njësitë e kujdesit intensiv kardiak monitorimit, të frymëmarrjes ndihmë dhe intensive trajtimet janë kryesisht pjesë e tipike pacient’s terapi. Dhe kështu, u përshkallëzua kërkesa të kualifikuar dhe të specializuar infermieret janë në offing. 9. Pleqsh mungesat mund të jetë e frikshme për shkakun e lartë shkalla e sëmundshmërisë. Sipas një 1998 kërkimet, spitalet me më shumë regjistruar infermieret në staf dhe me normat më të larta të infermier për pacientët kishin më i vogël numri i vdekjeve krahasuar me ata që nuk i kanë më të mëdha të stafit të regjistruar infermieret. Me këtë, pleqsh mungesat duhet të zgjidhen sa më shpejt që të jetë e mundur për të frenuar një të rritur në morbiditet. 10. Pavarësisht alarmante gjendjen e infermierisë, mungesat në këto ditë, ajo u gjet nga, përmes një mbarëkombëtar mendimin e grupit të fokusit të opinionit të realizuar nga Spitali Amerikan në Shoqata 1997, që infermieret ishin të fundit jetësore tregues se njerëzit i referohen si i vlerësimit të shkëlqyer kujdesin spitalor. Me këto fakte, nuk ka asnjë dyshim pleqsh nuk është thjesht një profesion më të madhe të kërkesave në aspektin e fuqisë punëtore dhe përgjegjësitë, por më shumë një humanitare e aftësi që kanë të bëjnë me më shumë dhembshuri se technicalities. Kështu, dhjetë fakte rreth pleqsh të përmendura nuk janë të qarta çështjet në lidhje me tha profesionit; ajo është më shumë për jetën e vetë dhe se si infermieret janë thellësisht të vlerësuar. Pleqsh fakte që të gjithë duhet ta dinë


· Ju lutemi!! Share pagesë!!

|

[object Window]


・ Nursing facts that everyone should know

[Link për këtë post (Kodi HTML)][ndjekëse URL]